Параходство БМФ“ АД получи третия за 2024 г. 45 000-тонен кораб

...
Параходство БМФ“ АД получи третия за 2024 г. 45 000-тонен кораб
Коментари Харесай

Параходство БМФ получи третия си за тази година 45 000-тонен кораб

„ Параходство БМФ “ АД получи третия за 2024 година 45 000-тонен транспортен съд за насипни товари. Флагът на „ Трапезица “ бе вдигнат на 30 юни 2024 година в корабостроителницата Jiangsu New Yangzi Shipbuilding Co. Ltd. Кръстница на плавателния съд, който е вторият в историята на компанията с това име, е г-жа Дани Домусчиева.

Събитието се случва 20 години след приемането на първия „ Трапезица “ във флотилията бълкери.

В рамките на тази година „ Параходство БМФ “ получи още два 45 000-тонни кораба – „ Родина “ и „ България “. 

Капитан на новия „ Трапезица “ е к.д.п. Иван Гатев – корабоводител с 10-годишен стаж на мостика. Главен монтьор е инж. Димитър Стефанов, потвърдил своя професионализъм при употребата на този клас кораби.  

„ Трапезица “ е деветият от серията 45 000-тонни кораби от серията „ Плана “, в която са още „ Миджур “, „ Бузлуджа “, „ Мальовица “, „ Милин камък “, „ Околчица “, „ Родина “ и „ България “. През лятото на тази година следва приемането на десетия транспортен съд от тази серия, който ще носи името „ Царевец “.

Това е още едно изрично удостоверение за сполучливата реализация на програмата на „ Параходство БМФ “ за обновяване на корабния парк за отстояване и разширение на завоюваните позиции на интернационалния фрахтов пазар, споделят от компанията. 

Първият „ Трапезица “ е 21 500-тонен транспортен съд за всеобщи товари, издигнат във Варна. Кръстен е от дъщерята на футболната ни легенда Трифон Иванов – Марияна. Под командването на к.д.п. Страхил Иванов през 2005 година корабът прави околосветска обиколка, като посещава всички континенти като се изключи Антарктида. Изведен е от състава на Параходството на 17 май 2021 година, когато е продаден на друга шипингова компания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР